Groepstraining Stoppen met Roken

In Zoetermeer bieden de meeste huisartspraktijken al vele jaren individuele begeleiding bij het stoppen met roken.  Nu is er ook de mogelijkheid om aan een groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ deel te nemen! Wist u dat in Zoetermeer 1 op de 5 mensen rookt (20%) van boven de 19 jaar? 

“De meerwaarde van deze training zit hem in de combinatie van groepsgevoel - het samen stoppen - en het gebruik van ondersteunende middelen. Je wilt niet af gaan voor de groep en als jij het moeilijk hebt denk je ook aan je groepsgenoten en dat sleept je er weer doorheen. Je kunt met de groep praten over je negatieve en positieve gevoelens. Doordat je samenkomt deel je ervaringen met elkaar.” Aldus mevrouw Sanders, die de groepstraining succesvol afrondde.

Om ook andere rokende inwoners van Zoetermeer en omgeving te ondersteunen bij het stoppen met roken zal er in Zoetermeer ‘stoppen-met-roken’ begeleiding in groepsvorm worden aangeboden. De rokende inwoners van Zoetermeer zullen zeven weken lang worden begeleid (door een zorgprofessional) naar een rookvrije toekomst. De stoppen met roken groepstraining die aangeboden wordt is een bewezen effectieve training en kent landelijk een slagingspercentage van 82% na afloop van de training.

Wilt u meewerken aan een rookvrije generatie in Zoetermeer en daarmee een rookvrije toekomst voor u zelf en uw (klein)kinderen? Dan kunt u zich weer inschrijven voor een groepstraining stoppen met roken in Zoetermeer.

Er staat een nieuwe Stoppen met Roken training gepland van Sinefuma.

Groepstraining start 17 maart 2020: Oosterheem
Locatie: Gezondheidscentrum Oosterheem, Oosterheemplein 231, 2721 NC Zoetermeer
Startdatum: dinsdagavond 17 maart 2020 (data: 17 en 24 maart, 7, 14, 21 en 28 april, 12 mei)
Tijdstip: 19.30-21.00 uur

Groepstraining start 12 mei 2020: Noordhove
Locatie: Gezondheidscentrum Noordhove, Sullivanlijn 21, 2728 BR Zoetermeer
Startdatum: dinsdagavond 12 mei 2020 (data: 12 en 19 mei, 2, 9, 16, 23 en 30 juni)
Tijdstip: 19.00-20.30 uur

Kunt u op deze data niet, dan kunt u mogelijk wel in de regio op een andere locatie instromen, zie hier.

Wat kost het om de cursus te volgen?
Heeft u diabetes, astma, COPD of een hart- en vaatziekte? Helpt de praktijkondersteuner van de huisarts u om zo goed mogelijk met die ziekte te kunnen leven? Dan kunt u gratis meedoen aan de cursus stoppen met roken.
Voor andere mensen die mee willen doen, betalen veel zorgverzekeraars de cursus vaak vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is niet van toepassing.
Wilt u gebruik maken van bijvoorbeeld nicotinekauwgum of –pleisters? Ook die worden door veel zorgverzekeraars betaald.

Heeft u vragen over de kosten? Belt u dan met Sinefuma of uw eigen zorgverzekeraar. Het telefoonnummer van Sinefuma is: 076 – 88 951 95.

 Informatie en aanmelden
Inwoners van Zoetermeer die geïnteresseerd zijn in de trainingen of zich willen aanmelden kunnen terecht op de website www.rookvrijookjij.nl of kunnen contact opnemen met SineFuma via 076 – 88 951 95 of via info@rookvrijookjij.nl